Budgetreizen door Europa

Heb je ooit het gevoel gehad dat je vanwege de kosten niet naar Europa kon reizen? Dit artikel is geschreven om u ideeën te geven over hoe u door Europa reist met een beperkt budget.

Als het gaat om een ​​reis door Europa, denken veel mensen dat een dergelijk avontuur buiten hun bescheiden middelen ligt. Desalniettemin ondermijnen de legioenen van academiestudenten en anderen met een klein budget dat elke zomer naar Europa komt, deze veronderstelling. Als deze budgetreizigers Europa binnen hun mogelijkheden kunnen maken, is er geen reden waarom u dat niet kunt.

Europa is in veel opzichten een vrij koopje, en als u uw accommodatie, maaltijden en vervoer zorgvuldig selecteert, kan een reis naar Europa in veel van de duurste steden van de Verenigde Staten zelfs veel minder dan een week kosten.

Een van de belangrijkste overwegingen om met een beperkt budget van Europa te genieten, is hoe u zich kunt verplaatsen. Als het gaat om bewegen, zijn er in wezen drie keuzes: bus, trein en vliegtuig. Een auto huren is regelmatig onpraktisch in Europa, met de verschillende soorten wegen, verschillende wetten en verkeersborden in een ontelbaar aantal onbekende talen.

Neem van nu tot nu tot het einde van dit artikel de tijd om na te denken over hoe al deze budgetinformatie u kan helpen een reis naar Europa te maken zonder een enorme hoeveelheid geld uit te geven.

Europa’s intercitybuslijnen bieden passen, vergelijkbaar met treinpassen, die voor een lange tijd kunnen worden gekocht en die in die tijd voor oneindig reizen zorgen. Kaartjes voor enkele stad naar stadsbus zijn ook regelmatig heel praktisch.

Het belangrijkste nadeel van het bussysteem in Europa is dat het tijdrovend is in vergelijking met treinreizen en vliegreizen. Bovendien is er bij de meeste bussen onvoldoende beenruimte; weinig mogelijkheden om op te staan ​​en uit te rekken, en sommige bussen hebben geen badkamer aan boord.

Voor veel mensen rechtvaardigt het extra gemak van de trein meer dan het prijsverschil en zijn treinpassen nog steeds redelijk geprijsd voor studenten en anderen met een beperkt budget. Naast dat ze sneller zijn, bieden treinen voorzieningen als badkamers en ook slaapvertrekken in nachttreinen. Houd er echter rekening mee dat er regelmatig een extra vergoeding geldt voor slaapwagens en andere eersteklas accommodaties, zelfs voor houders van een treinpas.

Een keuze die door veel budgetreizigers over het hoofd wordt gezien, is die van stad tot stad vliegreizen. In Europa is vliegreizen eigenlijk een behoorlijk prijseffectief alternatief voor trein- en zelfs busreizen. Er zijn verschillende uitstekende goedkope luchtvaartmaatschappijen in heel Europa, en de tarieven die ze prijzen zijn regelmatig vergelijkbaar met, en in sommige gevallen zelfs lager dan treinkaartjes tussen dezelfde steden.

Het maakt niet uit hoe u zich verplaatst, u hebt een schone en veilige plek nodig om te logeren zodra u op uw bestemming aankomt. Er zijn een aantal uitstekende accommodatiemogelijkheden voor lage prijzen in Europa, variërend van hostels tot hotels tot bed & breakfasts. Over het algemeen zijn hostels de meest goedkope optie, maar voor groepen van twee, drie of meer is het misschien net zo goedkoop of zelfs goedkoper om als alternatief een kleine ruimte in een budgethotel te huren.

Voor degenen die zonder reservering hun bestemming bereiken, zijn er hotelboekingsdiensten beschikbaar op de meeste grote treinstations en luchthavens. Deze boekingsdiensten kunnen u over het algemeen een verblijfplaats bieden, zelfs als de stad erg vol is. Voor deze service rekenen ze over het algemeen een kleine vergoeding, hetzij een vast bedrag, hetzij een percentage van het kamertarief.

Hopelijk heb je wat meer geleerd over hoe een reis naar Europa niet zo duur hoeft te zijn als je misschien dacht. Neem de tijd om te zien of u een budget kunt vormen om u die Europese reis te bezorgen.