Doe deze dingen in Kroatië – Land van 1000 Eilanden

Kroatië heeft veel te bieden, wat je, als waaghals moet zien. De cultuur van het land is eeuwenlang intact gebleven – de hoofdstad van Zagreb huizen, musea, eetgelegenheden, winkelcentra, enz.

Langs de kust bevinden zich duizenden oude dorpjes en steden met natuurschoon en geschiedenis. Aan de kust kan je gaan duiken, windsurfen en waterskiën. Het bezoeken van deze kustgebieden en tijd doorbrengen aan de zee die Kroatië omringt zal je reis compleet maken. Als je niet genoeg tijd hebt, kan je een gezamenlijk bezoek brengen aan land en zee per boot in de Adriatische Zee. Bezoek de aantrekkelijke plaatsen, breng er wat tijd door en stap in de boot naar een andere bestemming.

Kroatië heeft veel meer te bieden. De bovengenoemde bestemmingen zijn slechts een paar, en je kan meer ontdekken zodra je erin slaagt om een auto van autoprio.nl – auto verhuurdiensten in Kroatië te gebruiken. Geloof me, je ervaring met deze mensen zal geweldig zijn. De diensten zijn buitengewoon en beschikbaar tegen lagere tarieven. Er zijn veel faciliteiten die autoprio.com haar klanten aanbiedt zonder verborgen kosten.

Hier zijn een paar dingen die je kan doen in Kroatië.

Dubrovnik, De Oude Stad:

Dubrovnik – een stad die door de UNESCO wordt erkend. Deze stad wordt bezocht door miljoenen toeristen die het aandurven om Kroatië binnen te stappen omdat het boeiend is. Een verdedigingsmuur beschermt de stad. Wanneer je een bezoek brengt aan de stad, is het aan te raden om over deze verdedigingsmuur te wandelen. Aanschouw de forten, torens en kanonnen als je de stad van bovenaf ziet.

Plitvice Meren Nationaal Park:

Het park bestaat uit bijna 16 meren, en hun onstuimige watervallen zijn de moeite meer dan waard. De natuurlijke schoonheid, de bosrijke heuvels, de meren, de wilde dieren en de watervallen hebben het tot één van de belangrijkste Kroatische toeristische attracties gemaakt. Het nationale park herbergt ongerept natuurschoon zoals wolven, beren, uilen en adelaars. Huur een auto op één van de vele luchthavens in het land en rijd zelf in de richting van dit park.

Gornji Grad in Zagreb:

De Kroatische hoofdstad, Zagreb, herbergt de mooiste toeristische trekpleister – het middeleeuwse Gornji Grad. Het gebied heeft vele bezienswaardigheden die bezocht moeten worden door toeristen zoals jij. De beroemde toren van Lotrscak is hier ook te vinden. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de kathedraal, die de grootste religieuze artefacten herbergt, het Kroatische parlement en de kerk van St Mark. Het Museum van Gebroken relaties is ook hier. Het is moeilijk om dit allemaal te doen met het openbaar vervoer. Huur een auto bij de Kroatische auto verhuurdiensten en bezoek Zagreb in alle rust.

Het Strand van Zlatni Rat:

Het strand staat bekend als de Gouden Hoorn, die op 500 meter loodrecht van de kust in zee loopt. Het strand herbergt een klein bos met pijnbomen. De zee blijft de helft van het jaar warm en daarom staat dit strand op de top van de Europese stranden. Je kan je vermaken met verschillende waterspelletjes.

Rijeka:

De minst bezochte en mooiste stad – Rijeka is het bezoeken waard. De stad heeft een lange haven en ontelbare plaatsen en bezienswaardigheden. Het prachtige Trsat Castle in de stad is gebouwd in de 13e eeuw. Dus, huur een auto op de luchthaven en bezoek de stad door zelf op je gemak te rijden.