Reizen naar en in Oost-Europa

bezoek aan Oost-Europa is een plezierige stap terug in de tijd en een top reisbestemming. Hier is de primeur over waar u rekening mee moet houden wanneer u probeert daar te komen.

 

Reizen naar en in Oost-Europa

Oost-Europa staat sinds de val van de Sovjet-Unie ongeveer 15 jaar open voor reizen. Tot grote vreugde van reizigers heeft Oost-Europa bewezen een ongelooflijk mooi en charmant stukje oud Europa te zijn. Van Praag tot Boedapest en alles daartussenin, Oost-Europa heeft veel te bewonderen en de prijzen zijn goedkoop.

Het bereiken van een vlakte in het uiterste oosten van Europa is niet bijzonder moeilijk, maar het hangt echt af van de exacte bestemming die je probeert te bereiken. De meeste landen worden bereikt door eerst te stoppen in West-Europa, maar directe vluchten zijn te vinden, afhankelijk van uw vertreklocatie.

Het hoogseizoen is zomer, wat betekent dat prijzen een grote zorg kunnen zijn als je een krap budget hebt. Dit stoort u misschien niet. Als dat zo is, is de sleutel tot goedkoop vliegen om te winkelen op alle online reissites. Ze bieden enorm verschillende prijzen, zelfs voor dezelfde vlucht! Bepaal een algemene reeks datums die u wilt verlaten en kom terug. Begin dan met jagen. Vluchten die na middernacht vertrekken, kunnen aanzienlijk goedkoper zijn dan vluchten tijdens normale uren. Aangezien je toch slaapt, is het logisch om wat geld te besparen.

Er zijn twee andere prijsopties die u een bundel kunnen besparen op tarieven in het hoogseizoen. Consolidatoren kopen bundels open stoelen bij luchtvaartmaatschappijen voor vluchten die traditioneel niet vol zijn. U kunt aanzienlijk geld besparen, soms wel vijftig procent, door aankopen te doen bij consolidators. De grootste besparingen doen zich voor wanneer u op het laatste moment bij hen koopt, maar u riskeert dat alle stoelen worden verkocht.

Als u tijdens het hoogseizoen vliegt, kunt u ook een koopje krijgen door een stoel te boeken op een gecharterde vlucht. Gecharterde vluchten zijn kleine luchtvaartmaatschappijen die doorgaans alleen in het hoogseizoen vliegen. Ze hebben de neiging een beetje amateuristisch te zijn, maar zijn zeker goedkoop. Ik heb zo laag als $ 450 betaald voor een retourvlucht naar Boedapest, terwijl een online boeking me meer dan $ 900 zou hebben opgeleverd. Als je gaat charteren, probeer dan te upgraden naar eerste klasse tijdens het boeken. Voor $ 75 kon ik dat doen op een vlucht van Parijs naar Los Angeles. Het was de beste $ 75 die ik ooit heb uitgegeven!

Binnenlands vliegen in Oost-Europa is niet voor bangeriken. De vliegtuigen zijn een beetje oud en, nou ja, ze staan ​​niet altijd bekend om hun betrouwbaarheid. De meeste mensen springen gewoon in de trein. Als u binnenlands moet vliegen, zoek dan een lokale bewoner om het ticket voor u te kopen. De prijzen gaan aanzienlijk omhoog wanneer buitenlanders de deur binnenlopen, tot wel driemaal de normale prijs.

Oost-Europa krijgt hoge cijfers als reisbestemming. Na 15 jaar vrijheid mag een vlakte springen naar de locatie van uw keuze niet moeilijker zijn dan welke andere locatie dan ook.